Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 

Lunchcolloquium ICT in de Zorg

DGTP van het ministerie van Verkeer en Waterstaat organiseert een Lunchcolloquium op dinsdag 2 oktober van 12.00 uur tot ca. 13.30 uur in zaal 051 van Willem Witzenplein 6, Den Haag.

Arthur van Buitenen, senior programma manager bij EPN (Platform voor de Informatiesamenleving) zal een overzicht geven van de stand van de trends en de ontwikkelingen op het terrein van ICT in de zorg. Er zullen tevens enkele demonstraties worden gegeven, onder meer van telediagnose en van een call centre.

Twee onderdelen komen aan de orde:

  • Het gebruik van ICT in de directe zorg - denk aan: teleconsultatie, telebehandeling, telechirurgie en telediagnose (thuis monitoren van de toestand van hart- of diabetespatienten, of het electronisch consult, bijvoorbeeld via webcams).
  • het tot stand komen van het 'Electronisch Patienten Dossier' (hoe kunnen gegevens veilig worden uitgewisseld).

We zullen met name willen ingaan op ontwikkelingen die voor telecombeleid relevant kunnen worden. (toegangsnet, privacy, veiligheid, mobiele toepassingen, standaardisatie enz).

Aanmelding voor dit colloquium wordt op prijs gesteld bestellen in verband met de verzorging van de lunch.Voor ISOC-leden is er een beperkt aantal plaatsen gereserveerd.

Meer informatie: Tjeerd Deinum, tjeerd.deinum@dgtp.minvenw.nl.

 

 

 

 

Naar overzichtsagenda