Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 

Lunchcolloquium Spraakherkenning en Spraaksynthese

DGTP van het ministerie van Verkeer en Waterstaat organiseert een Lunchcolloquium op donderdag 31 mei van 12.00 uur (tot ca. 13.30 uur) in Den Haag. Het colloquium zal gaan over over "spraakherkenning en spraaksynthese".

Spreker is dr. Arjan van Hessen, TU Twente, departement of computer science, language, speech and information engeering' en voorheen werkzaam bij Lernout en Hauspie.

Abstract

In het verhaal over spraaktechnologie zullen een aantal zaken behandeld worden. De huidige stand van zaken op het gebied van spraakgestuurde (telefoon)diensten waarbij een computer met spraaksynthese en spraakherkenning een mens probeert te vervangen. De huidige ontwikkelingen waarbij, analoog aan een web-browser, een voice-browser gebruikt wordt om dialogen die "ergens" op een computer staan, te kunnen gebruiken. En de ontwikkelingen die er op gericht zijn om zoveel mogelijk verschillende mensen binnen een taalgebied van spraaktechnologie gebruik te laten maken.

Bovendien zal een kort overzicht gegeven worden van de laatste ontwikkelingen binnen de universiteiten op het gebied van (toegepaste)spraaktechnologie in combinatie met intelligente zoeksystemen.

Voor ISOC-leden is er een beperkt aantal plaatsen gereserveerd.
Meer informatie: Tjeerd Deinum, tjeerd.deinum@dgtp.minvenw.nl.

 

 

 

 

Naar overzichtsagenda