Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 

Lancering Indymedia Nederland

Woensdag 17 oktober aanstaande zal Indymedia nl officieel gelanceerd worden voor pers en publiek. Deze lancering zal plaatsvinden tussen 16.00 en 18.00 uur in de grote zaal van De Balie te Amsterdam.

Indymedia nl is een Nederlands initiatief van een aantal media-aktivisten, geinspireerd op het reeds bestaande internationale Indymedia-netwerk (http://www.indymedia.org).

Dit netwerk is geboren uit de behoefte zelf alternatief nieuws te brengen over onderwerpen als globalisering, de wereldcrisis en andere zaken die in de traditionele media vaak geen of onvoldoende ruimte krijgen.

Iedereen kan gemakkelijk haar of zijn verhaal in beeld, geluid en/of tekst op de website plaatsen. Deze items, die gepubliceerd worden in de zogenaamde 'open nieuwslijn', worden in principe niet gecorrigeerd of gecensureerd. Alle inhoud van de website mag hergebruikt en uitgezonden worden, zowel op het net als elders voor niet-commerciele doeleinden, tenzij de maker (m/v) van een item dat anders wil.

Indymedia is niet gecentraliseerd op een plaats. Het kan op elk ogenblik ontstaan op plaatsen waar zich feiten met nieuwswaarde afspelen. In tegenstelling tot de traditionele media wordt de nieuwswaarde door de aktivisten zelf toegekend. Daarvoor gebruikt Indymedia radio, TV, Internet en drukwerk. De website vormt het centrum van deze verschillende media.

De noodzaak van het opzetten van het wereldwijde Indymedia-netwerk vond zijn oorsprong in Seattle (V.S.) alwaar de traditionele media hoofdzakelijk de schermutselingen van (autoriteiten met) aktievoerders eenzijdig in beeld brachten en de achterliggende verhalen negeerden. Ook in Nederland zijn sensatiejournalistiek en oppervlakkige berichtgeving schering en inslag.

Tijdens de lancering zal er een korte presentatie plaatsvinden over het hoe en waarom van Indymedia nl en de relatie met het internationale netwerk. Tevens zal er een demonstratie gegeven worden van het gebruik van het open-publikatiesysteem.

U bent van harte uitgenodigd om de lancering van dit initiatief bij te wonen. Er zal gelegenheid zijn voor pers en publiek tot het stellen van vragen.

Deze lancering zal overigens ook live te volgen zijn via de website van Indymedia nl, http://www.indymedia.nl

 

 

 

 

Naar overzichtsagenda