Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 

Paneldiscussie over patenten

Killer (application is people) club patenten

Waag Society organiseert in samenwerking met Vereniging Open Source Nederland op 31 oktober een paneldiscussie over patenten.

De discussie richt zich met name op de makers en ontwikkelaars van software. Een discussie uit de praktijk gegrepen. De zaak is van belang, omdat patenten voor IT-bedrijven in toenemende mate een bron van inkomsten vormen. Steeds vaker staat dit belang haaks op het bereiken van algemeen aanvaarde technologiestandaarden.

De invloed van patenten op de praktijk van software-ontwikkeling
Momenteel regelt het TRIPS verdrag de Europese patentwetgeving. Het European Patent Office (EPO) heeft inmiddels 30.000 zogenaamde 'triviale' patenten toegewezen. Dit zijn patenten op deelapplicaties zoals de 'One Click Shopping' button van Amazon.com.

Binnenkort presenteert de Europese Commissie een voorstel voor een richtlijn inzake de octrooiering van software. De Vereniging Open Software Nederland en de Nettime mailingslijst zijn toonaangevende platforms waarop de discussie rond intellectueel eigendom wordt gevoerd.

Waag Society besteedt aandacht aan de patentendiscussie in de Killerclub van 31 oktober. Aan het panel wordt deelgenomen door o.a. Luuk van Dijk (Vereniging Open Source Nederland) en Leo Steenbeek (Philips NL).

De avond wordt gestreamd via de Waag website.

Datum: 31 oktober 2001
Locatie: De Waag / Theatrum Anatomicum
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: Gratis
Reserveren: society@waag.org
Contact: Floor van Spaendonck (floor@waag.org)

Meer informatie

 

 

 

 

Naar overzichtsagenda