Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC



 

IETF Masterclasses

Het logo van IETFHet logo van ISOC.nl

Steve Deering over IPv6
Amsterdam, 18 april 2002

Download nu het materiaal van de masterclass van Steve Deering:
[ Powerpoint - 192 Kb | OpenOffice/StarOffice - 45 Kb ]

In de serie IETF Masterclasses (na succesvolle masterclasses over onder meer MANet en optical networks) organiseerde Internet Society Nederland op donderdag 18 april een masterclass van de vooraanstaande Amerikaanse internetexpert dr. Steve Deering. Steve Deering is lid van de Internet Architecture Board (IAB). Hij is een internationale autoriteit op het gebied van internettechnologie. Als lead architect en chair van de betreffende IETF-werkgroep is hij de belangrijkste man achter de nieuwe versie van het internetprotocol, IPv6 (ook wel IPNG of IP Next Generation genoemd).

In deze bijzondere masterclass werd IPv6, de achterliggende technologie, de bedoeling en het gebruik ervan uitgebreid doorgelicht. IPv6 is een technologie die hoog op de internationale en Europese agenda staat, omdat het een belangrijke enabler is voor onder meer mobiel internet, maar ook voor allerlei geavanceerde toepassingen als multicast en anycast. Deering gaat in de masterclass in op de recente ontwikkelingen op het gebied van zijn geesteskind IPv6, op de huidige implementaties en toekomstverwachtingen.

Meer informatie:

Over de spreker

Dr. Steve Deering is een van de dertien leden van het hoogste internationale orgaan dat de ontwikkeling van het internet overziet, de Internet Architecture Board (IAB). Hij werkt momenteel bij Cisco Systems, waar hij werkt aan de ontwikkeling van hogesnelheidsrouters voor het internet. Daarvoor was hij zes jaar verbonden aan het toplab van Xerox's Palo Alto Research Center, waar hij onderzoek deed naar geavanceerde internettechnologie, zoals multicast routing, mobiel internet, scalable addressing, en ondersteuning van multimedia over internet. Hij is chair of voormalig chair van een aantal IETF Working Groups, en medeoprichter van de Internet Multicast Backbone (MBone), en lead designer van IPv6. Hij is gepromoveerd aan Stanford University.

Meer over Steve Deering

Lokatie en tijd

Deze derde IETF Masterclass van 2002 werd gehouden op donderdagmiddag 18 april 2002 bij het CWI (Kruislaan 413, Amsterdam, Turingzaal/Z 011, zie de routebeschrijving), tussen 14.00 uur en 17.00 uur. De lezing werd mede georganiseerd door de Advanced Internet Research-groep van de Universiteit van Amsterdam.

NB: Er zijn bij masterclasses van ISOC mogelijkheden voor een beperkt aantal studenten en AIO's om kostenloos deel te nemen, neem contact op met de verantwoordelijke binnen ISOC.nl, Michiel Leenaars. Voor werknemers van WTCW-instellingen gelden eveneens afwijkende regels, neem contact op met Mieke van den Berg. Informatie voor de pers kan eveneens bij Mieke van den Berg of Michiel Leenaars ingewonnen worden.


Voor meer informatie over de masterclasses of de Internet Engineering Task Force, neem contact op met Michiel Leenaars.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Het internet is sterk in ontwikkeling, niet alleen op het gebied van toepassingen maar juist ook op het gebied van de techniek. De basis van het internet wordt gevormd door de onderliggende technische standaarden ('RFC's, internetprotocollen'), die er voor zorgen dat gegevens op een efficiente en robuuste manier over het wereldwijde netwerk van netwerken worden gerouteerd. Deze state-of-the-art technologie wordt in de vorm van open standaarden ontwikkeld door het IETF, een unieke, wereldwijde gemeenschap van onderzoekers uit het bedrijfsleven en de wetenschap. Met de IETF Masterclasses - georganiseerd door Internet Society Nederland en gegeven door toonaangevende sprekers vanuit de IETF - kunt u op unieke wijze op de hoogte komen van actuele ontwikkelingen, die van essentieel belang kunnen zijn voor de toekomst van het internet en van uw organisatie.

 

 

 

 

Naar overzichtsagenda