Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC



 

W3C Interop Brussel 2002

3 juni 2002 in Brussel (België)

Op 3 juni 2002 vindt in Brussel W3C Interop Brussel 2002 plaats, een zeer interessant ééndaags evenement voor internetprofessionals, technici en beleidsmakers uit de Benelux plaats met betrekking tot de huidige stand van zaken op het gebied van webstandaarden en interoperabiliteit. Op uitnodiging van W3C zullen topspecialisten als Daniel Dardailler, Michael Sperberg-McQueen en Philipp Hoschka diepgaand inzoomen op thema's als 'XML en interoperabiliteit', 'Device Independence' en 'interoperabiliteit in contentmanagement'. Na afloop bent u op de hoogte van de ins en outs van de webstandaarden die in de komende paar jaren toonaangevend zullen zijn.

ISOC Nederland onderschrijft van harte dit kwalitatief zeer hoogstaande evenement. Het evement maakt deel uit van een serie evenementen onder de noemer W3C Interop Tour, die verder langs Parijs, Wenen en Dublin voert. Dankzij subsidies vanuit de EU is het evenement in tegenstelling tot eerdere berichten gratis (inclusief lunch en koffie). Voertaal is Engels. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Men kan zich registreren via een online registratiemogelijkheid bij W3C Benelux of via e-mail onder vermelding van 'Interop Brussel 2002'.


Wat is interoperabiliteit en waarom is het belangrijk?

In de afgelopen jaren is een rijke hoeveelheid technologieën ontstaan die we samen nog steeds het web noemen: allerlei vormen van markuptalen, scripting, plugins en andere applicaties. In deze stortvloed aan ontwikkelingen lag er weinig nadruk op onderlinge afstemming. Heeft u ook wel eens te maken gehad met een website die het ineens niet deed op een andere versie van dezelfde browser? Kent u applicaties die bedoeld waren om over het internet te draaien, maar die op een of andere manier bij sommige collega's maar niet aan de gang te krijgen zijn? Of geprobeerd om uw eigen website met behulp van een voor blinden aangepaste browser te bekijken, en gemerkt dat die Flash-animatie op uw homepage voor hen de toegang blokkeert? De usability van websites heeft vaak te lijden onder het scala van elkaar wederzijds uitsluitende technologieën.

Met de komst van XML en daaruit voortvloeiende internationale standaarden als SVG, XForms, SMIL, SOAP en CSS kunnen veel van de genoemde problemen eindelijk achter de rug gelaten worden. Door de interoperabiliteit van deze open webtechnologieën, die voortkomen uit de internationale not-for-profitorganisatie W3C, wordt het maken van toepassingen voor het internet veel simpeler, goedkoper en betrouwbaarder dan voorheen. Interoperabiliteit houdt in dat specificaties voor webtalen en protocollen op dusdanige wijze rekening met elkaar houden dat gebruikers ervan op aan kunnen dat het gewoon altijd werkt. Dat betekent dat men niet zoals nu sterk afhankelijk is van een bepaalde combinatie van hardware en software om toegang te krijgen tot bepaalde delen van het WWW. Met de opkomst van bijvoorbeeld mobiel internet en borstzakcomputers is een dergelijke verhoging van de betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid zeker geen overbodige luxe.


Meer info

Meer informatie over Interop Brussel 2002 bij w3c-benelux@w3.org of Annette Kik van W3C Benelux, tel. +31 (0)20-592 4033. Perscontacten verlopen eveneens via W3C Benelux of via Marie-Claire Forgue (W3C European Communications Officer).


Programma (onder voorbehoud)

  • 09.00 Registratie
  • 10.00 Welkom en openingswoord door Frank Roos (hoofd W3C Benelux)
  • 10.00 Inleiding - Hoofd Technologie en engineering voor software, systemen en diensten (Europese Commissie, DG Informatiemaatschappij, Directoraat E) - Jacques Bus
  • 10.30 "Overview and Future of W3C" - Head of W3C European Operations - Daniel Dardailler
  • 11.00 Pauze
  • 11.30 "Interoperability of W3C XML Technologies" - Leader W3C Architecture Domain - Michael Sperberg-McQueen
  • 12.15 Discussie
  • 12.45 Lunch
  • 13.45 "Device Independence" - Leader W3C Interaction Domain - Philipp Hoschka
  • 14.30 "Interoperability in Content Management" - Technical Product Manager BackStream - Vincent Buller
  • 15.15 Theepauze
  • 15.45 Paneldiscussie o.l.v. Frank Roos (hoofd W3C Benelux)
  • 17.00 Dagafsluiting

Meer info via W3C Benelux

 

 

 

 

Naar overzichtsagenda