Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 

GGF/ISOC.nl masterclass

Download de sheets van de masterclass
[ PDF]

Remembering the underlying economic factors, it is no surprise that the IT departments of commercial companies are anxious to control costs and avoid installing excess capacity, at the same time as they insist on increased security and quality of service. This readily leads to a vision of computing and storage, not as a capital asset, but as a service purchased on demand over the network from trusted service providers. The combination of Grid and Web Services outlined above is a powerful mechanism for realizing this vision. An increasing number of people believe that this will be the biggest change in the nature of the IT industry for many years.

Brian Carpenter

Masterclass Brian Carpenter
27 november 2003, Amsterdam

Brian Carpenter

De verwachting is dat de veranderde kostenstructur van computing, dataopslag en netwerkvoorzieningen zullen resulteren in een tijdperk van 'computing-on-demand' waarin IT-voorzieningen zonder moeite via het internet kunnen worden gebruikt. Grid computing in de wetenschap en andere technische sectoren vormen daarvan een duidelijke voorbode. De commerciŰle en academische onderzoeksgemeenschappen werken nauw samen om modellen, standaarden en zelfs software te ontwikkelen. In het bijzonder worden vroege gridtechnieken gecombineerd met de technologie van Web Services om een ge´ntegreerde set van oplossingen te bieden. Maar on-demand-computing kan alleen zoals verwacht werken wanneer het gebruik kan maken van een snel, betrouwbaar en transparant werkend internet. Daarom kan de ontwikkeling van on-demand-computing en grootschalige grids niet los gezien worden van infrastructurele ontwikkelingen. De masterclass zal deze onderwerpen in samenhang benaderen.

Brian Carpenter is een van de topfiguren uit de internetwereld die zich actief met de ontwikkeling van de nieuwe gridtechnologie bezig houdt.De masterclass is bedoeld voor iedereen die ge´nteresseerd is in het GRID en in de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen op GRID-gebied. Zie de recente ISOC-briefing van Brian Carpenter over GRIDs.

Toegangsprijs voor de masterclass voor niet-leden van ISOC.nl is EUR 100, leden van ISOC.nl betalen slechts EUR 50 (word lid!). Vooraf reserveren gewenst via email. De masterclass wordt gehouden op 27 november 2003 van 14.00 uur tot 17.00 uur (ontvangst vanaf 13.30 uur) in het gebouw van het CWI, Kruislaan 413, Amsterdam (Turingzaal, Z 011) in Amsterdam (routebeschrijving). De lezing wordt mede georganiseerd door de Advanced Internet Research-groep van de Universiteit van Amsterdam. Er is een beperkt aantal gratis plaatsen beschikbaar voor AIO's en studenten, vraag hierover om informatie via Michiel Leenaars.

Aansluitend is er gelegenheid om samen met de overige deelnemers aan de masterclass en de spreker nog even iets te drinken (met dank aan IBM Nederland) en door te denken over het belang van gridtechnologie en gedistribueerde data.

Over Brian Carpenter

Brian E. Carpenter is programmadirecteur Internetstandaarden en -technologie voor IBM. Hiervoor stond hij onder meer de aan het hoofd van de netwerkafdeling van CERN, het Europese Laboratorium voor deeltjesfysica in Geneve, waar het web is uitgevonden. Hij is een actief lid van de Internet Engineering Task Force, onder meer als co-chair van de Differentiated Services-werkgroep. Hij werkte hiervoor onder meer bij iCAIR (internation Center for Advanced Internet Research) aan Northwestern University. Hij is begonnen als natuurkundige maar inmiddels is hij gepromoveerd in de informatica. Hij is bovendien lid van de IBM Academy of Technology. Brian Carpenter is daarnaast actief in het 6NET project en in het Global Grid Forum, Hij was tot 2002 lid van het hoogste gremium op het gebied van internetstandaarden, de Internet Architecture Board, waarvan vijf jaar (van juli 1995 tot maart 2000) als voorzitter. Hij was van 2000 tot 2002 bovendien voorzitter van de Board of Trustees van de internationale Internet Society.

Meer info: Michiel Leenaars
Plaatsen reserveren: bureau@isoc.nl.

 

 

 

 

Naar overzichtsagenda