Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 

ISOC.nl workshops

"BGP en de fysieke structuur van het internet"
23 april 2003, Groningen

Download nu de workshop van Iljitsch van Beijnum:
[ OpenOffice/StarOffice] | [ PDF]

Vanwege de grote belangstelling organiseert Internet Society Nederland, de vereniging voor internetprofessionals, woensdagmiddag 23 april een extra workshop in Groningen (24 april in Amsterdam) over de fysieke structuur van het internet en de manier waarop het BGP routingprotocol met deze fysieke structuur omgaat zodat IP pakketten de juiste weg vinden. Iljitsch van Beijnum zal ingaan op de belangrijkste vraagstukken rondom de structuur van het internet. Hoe lopen de verbindingen waar het internet uit bestaat nu eigenlijk? Wat gebeurt er precies op het moment dat bepaalde verbindingen en knooppunten uitvallen? Hoe lopen transatlantische verbindingen en hoe kwetsbaar zijn ze? Wat zijn de technische beperkingen en - belangrijker nog - de commerciele beperkingen en beheersbaarheid van het internet? Hoe gaan ISP's hiermee om, en kunnen we op korte termijn oplossingen hiervoor verwachten? Hoe zit het met de beveiliging?

Deze interessante workshop vindt plaats in Groningen in het Academiegebouw van de Universiteit, zaal A3) op woensmiddag 23 april a.s. van 13.00 uur tot 17.00 uur. AIO's en studenten kunnen gratis naar binnen, voor overige deelnemers is de toegang 100 euro (niet-leden). ISOC-leden hebben in principe voorrang, en betalen slechts 50 euro. Er is plaats voor maximaal dertig deelnemers, dus schrijf tijdig in. Als je je voor vrijdag 18 april 2003 aanmeldt, krijg je uiterlijk dinsdag 22 april te horen of je een plaats hebt. Meer informatie via Michiel Leenaars.

De workshop wordt georganiseerd samen met studieverenigingen Realtime (Informatica) en LISA (Recht en ICT).

Alternatieve workshop 24 april in Amsterdam

Over Iljitsch van Beijnum

Iljitsch van Beijnum studeerde informatica aan de Haagse Hogeschool en filosofie aan de Rijksuniversiteit Leiden. Tijdens een stage bij de jonge internetprovider bART leerde hij werken met routers en het BGP protocol. Samen met vier andere ex-bARTers richtte hij het bedrijf Pine Internet op. Iljitsch bouwde zijn kennis van routing en grotere netwerken uit als senior network engineer bij UUNET Nederland. Tegenwoordig werkt Iljitsch als free-lance netwerkconsultant. Daarnaast is hij actief binnen enkele werkgroepen van de Internet Engineering Task Force.

Hij is auteur van het veelverkochte boek BGP: Building Reliable Networks with the Border Gateway Protocol, verschenen bij de grote Amerikaans uitgever O'Reilly. Van Beijnum schrijft regelmatig artikelen voor het blad Net Professional.

Meer info: Michiel Leenaars
Plaatsen reserveren: bureau@isoc.nl.

 

 

 

 

Naar overzichtsagenda