Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 

Opening verenigingsjaar 2003

Nieuwjaarslezing

Download nu de lezing van Egbert-Jan Sol:
[ Lezing] | [ Slides]

Om het nieuwe verenigingsjaar te openen, organiseert Internet Society Nederland ieder jaar een bijzondere activiteit. Op donderdag 23 januari 2003 is er voorafgaand aan haar jaarlijkse nieuwjaarsborrel wederom een interessante lezing. De lezing zal dit jaar worden gehouden door Dr. E.J. Sol (Ericsson Eurolab Deutschland). Dhr. Sol is een van de hoogste Nederlanders binnen Ericsson internationaal, medeoprichter van DSE en prominent lid van het ICT-Forum, de Nederlandse denktank op ICT-gebied. De titel van zijn lezing is: 'Een euro per dag'.

Internet en het TCP/IP protocol waren schitterend eenvoudig. Ze zijn het niet meer. Internet business schitterde op de beurs, nu niet meer. Internet was leuk, maar dankzij spam, ongevraagde reclame en misbruik van peer-to-peer netwerken niet meer. Internet beloofde zoveel goeds, nu wacht men op de grote "I-own-the-Internet" worm die in 15 tot 60 minuten het hele Internet plat gooit. Het Internet verandert. Maar er zitten toch een paar hele interessante veranderingen aan te komen.

Vorig jaar werd de nieuwjaarslezing gehouden door de Amerikaanse internetpioneer Fred Baker, het jaar daarvoor was het Mark Raskino van Gartner. In de forumdiscussie na afloop van de lezing zijn vrijwel alle belangrijke innovatiedenktanks van Nederland vertegenwoordigd.

Lees nu het verslag van de discussie:
[ Wel geld, maar geen visie op ICT]


Programma 23 januari 2003

  Ontvangst en kennismaking vanaf 16:00 uur
16:30 - 17:10 Nieuwjaarslezing door E.J. Sol
17:10 - 17:50

Paneldiscussie onder leiding van Tom Kok (oud-voorzitter D'66) met:

17:50 - 18.00 Buitengewone ledenvergadering ISOC.nl:
lagere contributie en nieuw participantenmodel
18:00 - 20:00 Nieuwjaarsborrel van ISOC.nl en W3C Benelux

Toegangsprijs voor de lezing en de aansluitende nieuwjaarsborrel voor niet-leden van ISOC.nl is EUR 15, leden van ISOC.nl en W3C-members kregen gratis toegang (word lid!). Vooraf reserveren gewenst via email. De nieuwjaarslezing wordt gehouden van 16.30 uur tot 18.00 uur in het gebouw van het CWI, Kruislaan 413, Amsterdam (Turingzaal, Z 011) in Amsterdam (routebeschrijving). De lezing wordt mede georganiseerd door de Advanced Internet Research-groep van de Universiteit van Amsterdam.

ISOC.nl & W3C Nieuwjaarsborrel

Aansluitend is op dezelfde lokatie de traditionele nieuwjaarsborrel van ISOC.nl en W3C Benelux, waar u onder het genot van een hapje en drankje met de belangrijkste representanten uit de Nederlandse internetsector het nieuwe jaar in kunt luiden. ISOC en W3C zijn wereldwijd de belangrijkste overkoepelende organisaties op internetgebied, en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de internet- en webstandaarden. Nieuwe contacten leggen, frisse ideeen opdoen, en het glas heffen op een productief en succesvol nieuwjaar. De borrel duurt van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Meer info:
Biografieen van de sprekers
Michiel Leenaars

Plaatsen reserveren:
bureau@isoc.nl.

 

 

 

 

Naar overzichtsagenda