Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 

Interoperability in Accessibility

Seminar met Peter Korn (USA)

OpenDoc Society en Internet Society organiseren samen op 28 november a.s. een seminar van de Amerikaanse accessibilityexpert Peter Korn. Toegangsprijs voor het seminar is EUR 100, leden van ISOC.nl en OpenDoc Society kunnen zich gratis inschrijven. (word lid!). Het seminar wordt gehouden van 10.00 tot 12.00 in de Koninklijke Bibliotheek, zaal A. Er is zoals altijd een beperkt aantal gratis plaatsen beschikbaar voor AIO's en studenten.

Het seminar is interessant voor iedereen die interne of externe applicaties bouwt voor overheden en bedrijven waar accessibility een rol speelt. Interoperability van accessibility betekent efficient en tegen de laagst mogelijke kosten aan (wettelijke) accessibility-verplichtingen kunnen voldoen. Het seminar wordt in het Engels gehouden. Er is slecht zeer beperkt plaats, dus reserveer tijdig. Bij te weinig plaatsen hebben leden van ISOC.nl en OpenDoc Society voorrang.

Over de spreker

Peter Korn

Peter Korn is Sun Microsystems' Accessibility Architect. Hij maakt deel uit van de US Access Board Telecommunicatie en Elektronische en Information Technology Advisory Committee, dat is belast met het bijwerken van de VS toegankelijkheidsverordeningen in Section 508 van de Rehabilitation Act Federale en Sectie 255 van de Telecommunications Act. Korn is medevoorzitter van de OASIS OpenDocument Accessibility subcommissie. Hij stond mede aan de basis van de Java Accessibility architectuur, maar hij ontwikkelde ook de technologie die Windows-toepassingen toegang tot Java-toepassingen geeft. Peter Korn is een van de ontwerpers van de open source GNOME Accessibility architectuur, waarvoor hij samen met anderen de Helen Keller Achievement award van de American Foundation for the Blind kreeg. In maart 2001 kreeg hij van dezelfde organisatie de Access Award voor het bouwen van toegankelijkheid in het Java platform.

Peter Korn verschijnt regelmatig op radio- en televisie-programma's in de Verenigde Staten en Europa om aspecten van de technologie en personen met een handicap te bespreken. Peter Korn schreef samen met anderen "User Interfaces for All", een boek over mens - computer interactie voor mensen met een handicap. Hij is houder van een aantal octrooien op toegankelijkheidsgebied. Zijn meest recente vorige functie was die van voorzitter van de Berkeley Access divisie van Berkeley Systems. Bij Berkeley Systems ontwierp Korn de eerste platformoverschrijdende accessibilitytoolkit ontwierp en het team leidde dat outSPOKEN voor Windows ontwikkelde. Daarnaast beheerde hij de ontwikkeling van een aantal andere accessibilityhulpmiddelen voor de Macintosh en Microsoft Windows.

 

ISOC Nederland OpenDoc Society

Inschrijven

Meer info

 

 

 

 

Naar overzichtsagenda