Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 
Ondersteunende organisaties: ISOC.nl, ECP, Ministerie van EZ, SIDN, Stichting ENUM.nl

Kick-off ENUM InnovatiePlatform Nederland

ENUM: kansen en innovatie bij convergentie internet en telecommunicatie

Op 26 oktober 2006 heeft ENUM NL (Stichting ENUM Nederland) van het Ministerie van Economische Zaken het beheer verkregen van de Nederlandse openbare User ENUM zone. Nu vindt op maandag 18 juni a.s. de kick-off plaats van het ENUM InnovatiePlatform Nederland. Daarmee wordt het startschot gegeven voor de daadwerkelijke uitrol van openbare User ENUM in Nederland!

ENUM vormt een brug tussen de oude telecomwereld en toekomstige vormen van communicatie zoals internettelefonie. Op 18 juni schetsen o.a. Mark Frequin (Ministerie van Economische Zaken) en Roelof Meijer (SIDN en ENUM NL) de toekomst van communicatie vanuit het perspectief van de overheidsstrategie respectievelijk het bedrijfsleven; ENUM is een cruciaal instrument in de verwerkelijking van innovatie op het gebied van internet en telecommunicatie!

De bijeenkomst van 18 juni as. biedt u een uitstekende gelegenheid kennis te nemen van de structuur en werkwijze van het platform, de activiteitenplanning, en de thema’s die de komende maanden aan bod komen.

Kansen voor Nederland

ENUM is een nieuwe technologie die de wereld van de telefonie met die van internet verbindt. ENUM kan daarmee de wijze waarop individuen, bedrijven, verenigingen en instellingen met elkaar in contact komen revolutionair veranderen. In meerdere landen zijn recentelijk de eerste stappen gezet om ENUM in te voeren. Deze vroege operationalisering van ENUM in Nederland biedt ons bedrijfsleven een uitgelezen kans om in een vroeg stadium innovatieve toepassingen te ontwikkelen en internationaal voorop te lopen.

Tijd en locatie

Datum: Maandag 18 juni 2007

Lokatie: Ministerie van Economische Zaken
Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag

Programma

16.00 Ontvangst en registratie


16.30 Opening
Rob Meijer (TNO, UvA) - voorzitter ENUM InnovatiePlatform Nederland

Nederland in verbinding
Mark Frequin, directeur generaal DG Energie en Telecom - Ministerie van Economische ZakenCommuniceren in de toekomst
Roelof Meijer, directeur SIDN en ENUM NLENUM InnovatiePlatform Nederland
Rob Meijer (TNO, UvA) - voorzitter ENUM InnovatiePlatform NederlandIntroductiefilm ENUM NL
18.00 Afsluiting en borrel


Inschrijven

U bent van harte uitgenodigd. Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos en kan alleen plaatsvinden na registratie via enumkickoff@isoc.nl. De bijeenkomst heeft een open karakter, dus mocht u collega's hebben die mogelijk interesse hebben, dan stellen wij het zeer op prijs indien u hen attendeert op de bijeenkomst.

Een bevestiging en routebeschrijving worden u voorafgaand aan de bijeenkomst toegestuurd.

ENUM Innovatieplatform Nederland wordt ondersteund door:

Ondersteunende organisaties: ISOC.nl, ECP, Ministerie van EZ, SIDN, Stichting ENUM.nl

ENUM InnovatiePlatform Nederland

Het ENUM InnovatiePlatform Nederland is opgezet met het doel alle belanghebbenden en geïnteresseerden (o.a. registrars, telecomoperators, hardwaremakers, softwareleveranciers, ISP's, onderzoeksinstellingen, eindgebruikers, overheid en toezichthouders) te betrekken bij de technische en beleidsmatige inrichting van openbare User ENUM. Ook heeft het ten doel ENUM toepassingen te helpen stimuleren. Het platform wordt gefaciliteerd door Internet Society Nederland, ECP.NL en ENUM NL.

 

 

 

 

Naar overzichtsagenda