Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 

Nieuwjaarsbijeenkomst

Nieuwjaarsbijeenkomst 2007 rondom "Intelligent Agents en Grids"

Hans Appel

Download de presentatie van Hans Appel

Op 15 januari 2007 organiseren Gridforum.nl en Internet Society Nederland een gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst. Met topsprekers als Hans Appel (CTO SUN Nederland), Ron Tolido (CTO Cap Gemini), Prof. dr . John-Jules Meyer (Universiteit Utrecht, wetenschappelijk directeur onderzoekschool SIKS), dr. Chris van Aart (Universiteit van Amsterdam, Y'all) en Kaj de Vos (ontwikkelaar Syllable) wordt gekeken naar hoe vruchtbaar de combinatie tussen grids en intelligent agents kan zijn. Agents zijn toepassingen die zelf autonoom mogen denken en beslissingen kunnen nemen. In grids komen een aantal ontwikkelingen in de ICT samen, zoals 'metacomputing', 'distributed computing', 'virtualisatie', 'service oriented architectures' en 'resource sharing'. In dergelijke omgevingen neemt het aantal beschikbare bronnen, de technische mogelijkheden (en kostenmodellen) zo snel toe dat om er optimaal gebruik van te maken slimme agenttechnologie de laatste succesfactor kan zijn. Kortom een inspirerende avond rondom actuele technologische onderwerpen, waar u zeker bij moet zijn.

Aansluitend wordt de Nieuwjaarsborrel 2007 van Gridforum.nl en ISOC.nl gehouden, en we nodigen u van harte uit om samen met ons het glas te heffen op het nieuwe jaar samen met de rest van internetondernemend, -onderzoekend en -beleidsmakend Nederland en met de Nederlandse gridgemeenschap. Reserveer tijdig, er zijn geen kosten aan deze nieuwjaarsborrel verbonden maar het aantal plaatsen is beperkt. U bent als lid of als belangstellende van harte welkom.

Tijd en locatie

De bijeenkomst zal worden gehouden in het Lloyd Hotel in Amsterdam aan de Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam (voor vragen mail: post@lloydhotel.com) vanaf 20.00 uur.

Registreren

U kunt zich online registreren voor de Nieuwjaarsborrel.

Over grid salons

Grid Salons zijn interactieve discussieavonden rondom aan gridtechnologie gerelateerde onderwerpen. De bijeenkomsten worden samen georganiseerd door Internet Society Nederland en Gridforum.nl. Dit is het tweede deel in een serie die op 6 september 2006 begon met de bijeenkomst "Grid: innovatie en groei" met Marie-Jose Klaver (NRC), Ron Tolido (Cap Gemini), Dick Kamphuis (HP), Michiel Leenaars (Gridforum.nl) en prof. Jan Top (WUR).

 

 

 

 

 

Naar overzichtsagenda