<[ bgcolor="white" topmargin="0" leftmargin="0" marginwidth="0" MARGINHEIGHT="0">
Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 

XForms Masterclass Mark Birbeck

Designing rich new interfaces with open standards

Amsterdam, 25 september 2008

This page in English at PICNIC

Op donderdagmiddag 25 september 2008 organiseren Internet Society en OpenDoc Society een masterclass over XForms door de gerenommeerde webtechnologie-expert Mark Birbeck (UK). XForms is een XML-formaat voor de specificatie van een model voor de verwerking van gegevens XML-gegevens en de gebruikers-interface (s) voor de XML-gegevens, zoals webformulieren. XForms is ontworpen om de volgende generatie formulieren voor (X)HTML te vormen, maar is generiek genoeg om zelfstandig of in combinatie met andere technologieen gebruikt te worden. Mark Birbeck zal - onder andere - gebruik maken van de door hem mede ontwikkelde open source AJAX engine Ubiquity, waarmee elke browser omgetoverd wordt om met XForms de logica en de programmering te scheiden en aantrekkelijke rijke interfaces te maken. XForms maakt AJAX makkelijker!


XForms is niet alleen een webstandaard waarmee je slimmere, veiligere en toegankelijkere interfaces kunt bouwen. Het is de basis voor de formulierencomponent in het Open Document Format, het volgende generatie Office-bestandsformaat dat afgeschreven propriëtaire formaten zoals .doc, .wpd en .ppt vervangt. Sla twee vliegen in een klap, en schrijf je in voor deze spannende masterclass door een van de meest vooraanstaande experts uit de branche.

Over Mark Birbeck

Mark Birbeck is algemeen directeur van webBackplane, een Brits bedrijf dat "User interface solutions for the new web" ontwerpt. Mark is een 'invited expert' in zowel de XForms Working Group als de XHTML-2-werkgroep, op het World Wide Web Consortium (W3C). In de loop der jaren zijn werk is hij onder meer mede verantwoordelijk geweest voor het voorstellen en ontwerpen van RDFa. Mark ontwerpt al vele jaren software, zijn bijzondere belangstelling geldt het semantisch web, en componenten die bijdragen tot het creƫren van dynamische, flexibele user interfaces. Als veelgevraagd consultant, docent en spreker heeft hij bijgedragen aan diverse boeken en artikelen over deze en andere onderwerpen. Hij is ook sterk betrokken bij de totstandkoming van nieuwe normen op het gebied van deze thema's. Eerder dit jaar sprak hij in Nederland tijdens Kings of Code.

Tijd en locatie

De masterclass wordt op donderdag 25 september 2008 gehouden van 13:30 tot 17:00 in de WesterUnie in Amsterdam. Het evenement wordt georganiseerd in het kader van het grootschalige nieuwe media-eventPICNIC 2008. Je kunt je registreren via de online registratiemogelijkheid van PICNIC. Als lid van ISOC.nl en/of OpenDoc SOciety kun je gebruik maken van registratiecode 271568 voor een korting van 10% op de toegangsprijs van 95 euro.

(kies als optie een Specials Day ticket, daarmee heb je tevens toegang tot alle andere specials die op donderdag 25 september plaats vinden in het kader van PICNIC) - onder meer TheNextWomen Brainstorm Camp, Citizen Media (TNO), Help! The Public Takes Over (EBU), Hot100 Presented by Virtueel Platform, Virtueel Platform Presents: E-ART en The Children of Europe and the Video Republic (European Cultural Foundation).

Meer info

Meer info via Michiel Leenaars

 

 

 

 

Naar overzichtsagenda