Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 

Internationale Grid computing workshop

Almere, 27-28 november 2008

Grids? Clouds? Computer infrastructuur on-demand?

Computers verouderen waar u bijstaat. Elke seconde die de processor niet wordt gebruikt is voor eeuwig verloren. Vaste schijf ruimte die niet wordt gebruikt kunt u niet opsparen. Teveel computers in huis kosten bovendien geld en gebruiken onnodig energie.
Andersom - te weinig computerruimte - kan net zo erg zijn: u heeft een nieuwe dienst die het boven verwachting goed doet: u krijgt duizenden nieuwe klanten, maar helaas uw computers kunnen het niet aan. Tegen de tijd dat u nieuwe computers heeft aangeschaft zijn uw klanten al boos weggelopen omdat uw dienstverlening zo slecht is. Nieuwe computer technieken, met exotische namen als Grid computing en Cloud computing, maken nu computer infrastructuur on-demand mogelijk. Zowel in wetenschap als bedrijfsleven zijn deze toe te passen.

AlmereGrid en EDGeS organiseren samen een tweedaagse Desktop Grid workshop in Almere met de steun van de Vereniging Gridforum Nederland. De workshop start met een overzicht van de huidige stand van zaken in Desktop Grid technologie met speciale aandacht voor BOINC, XtremWeb en de EDGeS Grid brug, en uitgelezen voorbeelden van succesvolle Desktop Grid toepassingen voor wetenschappelijk onderzoek en de bedrijfswereld. Verschillende grid specialisten werden hiervoor uitgenodigd.

In de namiddag van de eerste dag geeft Tamas Kiss van het Centrum voor Parallel Computing aan de Universiteit van Westminster in Londen en partner in het EDGeS project een masterclass met als onderwerp het plaatsen van toepassingen op Desktop en Service Grids. De tweede dag bestaat uit een practicum, geleid door experts uit het EDGeS project, waarin de deelnemers toegang krijgen tot het EDGeS Grid en toepassingen op het Grid plaatsen. Deze workshop is gratis toegankelijk voor leden van Internet Society, maar inschrijving is vereist.

Er zijn drie onderdelen in dit tweedaagse evenement.

  1. Desktop Grid state-of-the-art overzicht: voor managers om snel een overzicht te krijgen van de stand van zaken. Plaats van Desktop Grids in het infratructuur-on-demand spectrum
  2. Masterclass Desktop Grid applications: Voor technisch geïnteresseerden om in zicht te krijgen in de technische achtergronden en ontwikkelingen
  3. EDGeS Desktop grid training cursus: voor mensen die hands-on ervaring willen opdoen.

U kunt aan één onderdeel of het totale event deelnemen

Lokatie en datum

Alle evementen vinden plaats op 27 en 28 november in de ALCA Building in Almere.

.

Meer informatie en inschrijven

 

 

 

 

Naar overzichtsagenda