Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 

What should the web look like next?

Een avond met webpionier dr. Bert Bos

3 oktober 2013, Amsterdam

De visuele taal van het moderne web wordt in sterke mate bepaald door de technische uitdrukkingsmogelijkheden die vormgevers hebben. Het vocabulair van technieken zoals CSS zijn bepalend voor de uitstraling, portabiliteit en individualiteit van websites en de usability van webtoepassingen en games (en alles andere zaken die deze technieken hergebruiken, zoals HTML5 apps en interactieve tijdschriften en boeken). De techniek blijft zich razendsnel ontwikkelen dankzij de samenwerking van een wereldwijde gemeenschap van onderzoekers, ontwikkelaars en grafici die zich verenigd hebben binnen het World Wide Web consortium.

Waar staan we nu, en vooral: wat ontbreekt er nog aan expressieve mogelijkheden voor vormgevers, interaction designers en uitgevers? Waag Society, het W3C Benelux Kantoor en ISOC.nl organiseren samen een interactieve avond met als bijzondere gastspreker webpionier dr. Bert Bos. Bos stond in de vroege jaren samen met de Noor Haakon Wium Lie aan de basis van vormgevingstaal CSS, en is ook nu nog bezig met het vervolmaken van de CSS-specificaties, tegenwoordig vanuit het Franse INRIA - een van de drie wereldwijde W3C-hoofdkwartieren. Naast CSS houdt hij zich bezig met XML en internationalisering. Hij schreef samen met Haakon Wium Lie het standaardwerk over CSS: "Cascading Style Sheets - designing for the Web".

Hoe willen we als creatieve industrie dat het web er over tien jaar uitziet? Aan welke features heb jij behoefte? Dit is je kans om invloed uit te kunnen oefenen op het ontwerpproces van de toekomstige standaarden!

Het logo van W3C Benelux Het logo van Waag Society Het logo van ISOC.nl

Waar & wanneer?

3 oktober
De Waag Nieuwmarkt 4
1012 CR Amsterdam
20.00 uur -22.30 uur

Bekijk de slides

Over de spreker

Cascading Style Sheet ? designing for the Web

Dr. Bert Bos wordt samen met de Noor Haakon Wium Lie als geestelijke vader van Cascading Style Sheets beschouwt. Hij promoveerde aan de Universiteit van Groningen als informaticus met een proefschrift over een grafische informatiebrowser. Al vanaf het vroege begin van het World Wide Web consortium werkt hij aan het vervolmaken van de CSS-specificaties, tegcenwoordig vanuit het Franse INRIA - een van de drie wereldwijde W3C-hoofdkwartieren.

Naast CSS houdt hij zich bezig met XML en internationalisering. Hij schreef samen met Haakon Wium Lee het standaardwerk over CSS: "Cascading Style Sheets - designing for the Web".

Met dank aan:
CWI
Waag
NLnet