Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 
Archive

Seminar Open Document Lifecycle

Forum Standaardisatie

ISOC

NVBA

Nationaal Archief

ECP

Op 3 december a.s. nodigen het Forum Standaardisatie, Internet Society Nederland, het Netwerk voor Bedrijfsmatig Archiveren, het Nationaal Archief en ECP u uit voor het seminar 'open document lifecycle'. De bijeenkomst vindt plaats in het Nationaal Archief.

Door de toenemende digitalisering van de informatiestromen binnen en tussen organisaties is op allerlei momenten het klassieke document als medium om informatie vast te leggen en uit te wisselen aan het verdwijnen. Tegelijkertijd zien degenen die moeten bouwen op die informatie of verantwoordelijk zijn voor het beheer en toegankelijkheid van die informatie zich geconfronteerd met juridische, organisatorische en fiscale eisen zijn die het juist weer noodzakelijk maken om te kunnen 'reconstrueren' en 'vastleggen' wat de beschikbare informatie op een specifiek moment was: denk aan bedrijfspublicaties en catalogi, werktekeningen, contracten, wetten, specificaties.

In het seminar bespreken experts verantwoordelijk voor informatie wat deze ontwikkeling betekent voor hun dagelijkse praktijk en de oplossingen waar ze mee werken en/of mee experimenteren. Ook de toekomst komt ter sprake: met welke technische hulpmiddelen kunnen we deze ontwikkelingen in goede banen leiden? Hoe zit het met provenance, toegankelijkheid en archivering? Hoe werken digitale handtekeningen? Wat is de rol van metadata? Hoe publiceren we documenten veilig en gebruiksvriendelijk op het web?

Sprekers

Onder meer: Phil Archer (W3C, UK), Boudewijn Rempt (KO GmbH), Bart Hanssens (FEDICT, BE), Dr. Paul Groth (VU, co-chair W3C Provenance WG), Margriet van Gorsel (Nationaal Archief), Jos van den Oever (Viewer.js project), Max Beekhuis (Doxis), Bart Knubben (Bureau Forum Standaardisatie), Patrick Frijns (Belastingdienst), Hans Overbeek (Kennis- en exploitatiecentrum Officiele OverheidsPublicaties/KOOP) en Raph de Rooij (Logius). Dagvoorzitter is Nico Westpalm van Hoorn, voorzitter van het College Standaardisatie.

Presentaties

Bekijk het programma Meer info en registreren