Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 

Persmededeling

Den Haag, 11 augustus 2013

Internet Society Nederland (ISOC.nl) streeft een open internet na. Een open internet met netneutraliteit. Zij doet daartoe, samen met anderen, onderzoek naar de toepassing van dit beginsel in de Nederlandse internetinfrastructuur.

ISOC.nl is de afgelopen weken meerdere malen in de media genoemd in relatie tot netneutraliteit. Hierbij zijn uitspraken, opinies of constateringen, welke mogelijk door personen zijn gedaan, toegeschreven aan organisaties waaronder Internet Society Nederland. Dit betreft specifiek zaken in relatie tot de eerste meetresultaten m.b.t. het al dan niet open staan van netwerkpoorten voor een open internet.

Internet Society Nederland heeft begrip en waardering voor het enthousiame en de betrokkenheid van velen, maar benadrukt dat zij zelf geen persberichten of eindconclusies geeft naar aanleiding van deze nog lopende onderzoekingen.

Zodra de betreffende onderzoekingen naar tevredenheid zijn afgerond zal Internet Society Nederland mededelingen doen over de resultaten van het onderzoek.