Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC



 

Bestuursleden Internet Society Nederland

Dick Kalkman Bas Hoondert Cees Segers Hans Berns Alexander Blom Mieke van Heesewijk Frank Kresin Bastiaan Goslings

Het bestuur van Internet Society Nederland bestaat op dit moment uit de volgende personen:

Dick Kalkman (voorzitter)

Dick Kalkman

Dick Kalkman is vanaf 1975 bezig met het toen nog zeer prille voorlopers van het internet en sinds het allereerste begin actief binnen Internet Society Nederland. Dick heeft onder meer het breedbandkenniscentrum, het VNG-rapport Breedband voor bestuurders alsmede vele initiatieven voor internetvrijheden en veiligheid namens Internet Society Nederland begeleidt. Hij is sinds 2002 lid van het bestuur van Internet Society Nederland.

Dick is ondernemer en heeft een internationale managementachtergrond in internet, ICT en telecommunicatie. Hij is een intermediaire manager met specialisatie in lijnmanagement, strategie en operations van grote organisaties. Als manager heeft hij innovatieve ICT- en datacommunicatiesystemen bij de Rijksoverheid ontwikkeld. In het bedrijfsleven heeft hij hightech projecten gemanaged, (inter-)nationale ondernemingen en samenwerkingsverbanden opgezet, alsmede Nederlands grootste ISP opgezet en bestuurd.

Dick is als bestuurder en politicus actief in politiek-maatschappelijke organisaties en heeft een uitgebreid politiek-maatschappelijk netwerk.

Bas Hoondert

Bas Hoondert

Bas Hoondert is onafhankelijk adviseur en projectmanager op het terrein van de elektronische overheid en organisatie en IT. Bas is met name actief rondom de elektronische overheid onder meer het stelsel van basisregistraties en de bouwstenen van het Nationaal UitvoeringsProgramma. Ook is hij betrokken bij de verbetering van dienstverlening van gemeenten, de implementatie van front-, midoffice voorzieningen en (ICT-)samenwerking tussen gemeenten. Bas is in de afgelopen jaren binnen de overheid betrokken geweest bij een groot aantal projecten binnen gemeentelijke organisaties, diverse ministeries, ICTU en in de keten van Werk en Inkomen.

Hiervoor was hij werkzaam bij M&I/Partners en heeft hij gewerkt bij gemeente Amsterdam. M&I/Partners is een onafhankelijk adviesbureau op het snijvlak van organisatie en IT. Bas was als partner in de periode 2007 - 2011 verantwoordelijk voor het domein 'overheid'. Bij de gemeente Amsterdam was Bas in 1994 nauw betrokken bij De Digitale Stad, met name de bestuurlijke informatie en communicatie in De Digitale Stad, en de start van amsterdam.nl. Bas is daarnaast maatschappelijk actief, onder meer in het onderwijs.

Mr. Cees Segers (penningmeester)

Cees Segers

Cees Segers (1948) is ondernemer en zakelijk leider van trainingscentrum "Business in Open" (BIO). Voor hij zich voltijds aan zijn onderneming ging wijden hield hij zich bij de Academie voor ICT & Media van Avans Hogeschool te Breda bezig met het ontwikkelen van nieuwe trainingen en met extern relatiebeheer. Daarvoor was hij onder meer projectleider voor de bouw van een opensource personeelsinzet-informatiesysteem en landelijk projectleider en kennismakelaar in het pilot-project HEO-ICT van de HBO-raad (voor BE-opleidingen). Daarvoor was hij als opleidingsmanager verbonden aan onder meer Hogeschool Brabant - Bedrijfsopleidingen, HEAO - Breda en als docent aan het Mollerinstituut te Tilburg.

Cees Segers is oprichter van de landelijke Business Intelligence (BI)-kring en daarnaast zat hij in de Raad van Toezicht van het Holland Open Software Platform. Cees Segers is sinds 2006 lid van het bestuur, en sinds 2010 penningmeester. Hij is herverkiesbaar.

Cees Segers is sinds 2006 lid van het bestuur, en was al eerder (tussen 2009 en 2012) penningmeester.

Hans Berns

Hans Berns

Hans Berns (1960) heeft sinds 1995 toegang tot internet en sinds 1999 Lid van de Internet Society. Hij is internetondernemer in hart en nieren. Hans studeerde werktuigbouw en bedrijfseconomie. Hij is werkzaam als beleidsadviseur, interim manager en verandermanager bij Sogeti Nederland B.V. Stimuleren van internettoepassingen door advisering van start-ups en besturing van realisatieprojecten staan op het lijf van Hans geschreven. Zo stond Hans mede aan de wieg van de Haagse Ring, het interdepartementale netwerk in Den Haag en Pilotus, een (penningmeester) emailtoepassing van Waag Labs B.V. speciaal voor verstandelijk gehandicapten. Hans is eveneens actief betrokken bij IPAN uit Amsterdam.

Hans Berns is sinds 2006 lid van het bestuur van Internet Society, tot februari 2012 als secretaris.

Alexander Blom

Alexander Blom

Alexander Blom (1956) is directeur en mede-eigenaar van Budget Phone Company, een onafhankelijke VOIP provider te Leiden. Met name de juridische en technische aspecten hebben hier zijn belangstelling. Bij Budget Phones' software ontwikkeling treedt hij vaak op als projectmanager. Hij is als mentor verbonden aan Startupbootcamp Amsterdam.

Met steun van een investeerder richtte Blom in 1996 'Budget Phone Company' op, dat twee jaar later werd overgenomen door het Engelse Esprit Telecom. In 2001 kocht hij samen met zakenpartner Line Kofoed Budget Phone weer terug via een management buyout. Vanaf 2004 richt Budget Phone zich vrijwel uitsluitend op VOIP, dat over the top, dus zonder internetverbinding, geleverd wordt aan kleinzakelijke klanten en particulieren.

Aan de ene kant is Budget Phone een volledig telecombedrijf met alle verplichtingen vandien, en aan de andere kant biedt het dienstverlening die zeer afhankelijk is van de openheid van internetverbindingen van Nederlandse internetproviders. Die dagelijkse praktijk bracht Blom de afgelopen jaren veel in contact met OPTA, met samenwerkingsorgaan COIN, met de CIOT, met vele telecompartijen en natuurlijk met KPN, waarmee Budget Phone in Q4 2011 een interconnectie is aangegaan.

Blom switchte na het behalen van een kandidaatsexamen natuurkunde in Groningen naar muziek. Hij studeerde saxofoon in de VS en aan het Kon. Conservatorium in Den Haag, waar hij in 1986 het diploma van uitvoerend musicus ontving. Sinds 2010 spijkert hij zijn informaticakennis bij aan de Open Universiteit.

Tussen 2012 en 2014 was hij penningmeester binnen het bestuur van Internet Society Nederland.

Mieke van Heesewijk

Mieke van Heesewijk

Mieke van Heesewijk is mede-directeur van van de stichting Netwerk Democratie. Hiervoor werkte zij bij Communicatie Adviesbureau Schuttelaar & Partners als internet strateeg. Ook heeft zij als beleidsadviseur eParticipatie gewerkt bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken waar zij verantwoordelijk was voor de realisatie van een groot aantal eParticipatieprojecten binnen het programma Burgerlink. Van 1997 tot 2008 was Mieke werkzaam als webdeveloper en hield zij zich bezig met Public Affairs bij Internet provider XS4ALL.

Mieke maakt deel uit van de redactie van Next Ten Years. Een reeks van XS4ALL in samenwerking met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar over de maatschappelijke veranderingen die internet teweeg brengt. Zij is een van de initiatiefnemers van Bendeburgers, een koepelorganisatie van initiatieven in Nederland die de burger helpen om een bijdrage te leveren aan 'de publieke zaak'. Ze zit in het bestuur van OCO, de eerste onderwijs consumenten organisatie in amsterdam. OCO zorgt voor informatie voor ouders en leerlingen.

Frank Kresin (secretaris)

Frank Kresin

Frank Kresin is Research Director bij Waag Society, Institute for Art, Science & Technology, en daar verantwoordelijk voor het onderzoeksprogramma. Dat bestaat uit zes Labs en richt zich op de zorg, het onderwijs, de culturele sector, de overheid en het bedrijfsleven. Frank heeft een achtergrond als filmmaker en een master Kunstmatige Intelligentie met als specialisatie kennissystemen. Hij werkte vier jaar als filmmaker en functioneel ontwerper bij de UvA en was vijf jaar programmamanager bij de Digitale Universiteit. Daarnaast was hij mede-oprichter van de World Youth Connection, de stichting Blik op Oneindig en Per Adres Almere.

Sinds 2006 geeft hij leiding aan de programmagroep van Waag Society. Die ontwikkelt projecten en programma's, smeedt consortia en zoekt financiering voor de activiteiten van de stichting. Frank stond aan de wieg van een groot aantal projecten en programma's binnen en buiten Waag Society en is op dit moment nauw betrokken bij de thema's Creative Care, Future Internet, Open Data, Creative Learning en Open Design.

Hij is mede-initiatiefnemer van CineGrid Amsterdam, Apps for Amsterdam, Apps voor Nederland, Nederland Opent Data, Kies op Maat, het Geheugen van Almere en het PhDO netwerk voor onderzoek in de creatieve sector. Daarnaast presenteert en publiceert hij regelmatig over onderwerpen die hieraan raken.

Bastiaan Goslings

Bastiaan Goslings

Bastiaan Goslings is the regulatory officer for the Amsterdam Internet Exchange, in short AMS-IX. He is responsible for analyzing policy- and internet governance related developments, and he is the representative for AMS-IX to Dutch government and -regulatory bodies as well as EU institutions. Furthermore he acts as liaison officer to the carriers connected at the GRX exchange point hosted by AMS-IX. These carriers interconnect their customers, mobile network operators, for data roaming purposes. Bastiaan has recently been involved in developing a follow-up to this service, the AMS-IX Inter-IPX service including a carrier grade Service Level Agreement, for which he now is the product manager.

AMS-IX is one of the largest Internet Exchanges in the world, and interconnects more than 460 autonomous systems in the Amsterdam metropolitan area by offering professional IP exchange services, also called peering services. Peering not only enables these connected networks to offer stable, fast and cost-effective Internet services to their end-users and business customers, it also makes the internet more robust and resilient. The success of the neutral and not for profit interconnection function AMS-IX performs, has led to a level of traffic exchanged that currently peaks at 1.4 Terabit per second.

 

 

 

 

naar organisatie