Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 

Special Interest Group
"Internettelefonie en SIP"

VoIP

ISOC.nl SIPSIG, de Nederlandse Special Interest Group rondom internettelefonie en SIP is bedoeld als platform voor iedereen die in dit spannende gebied geinteresseerd is, of dat nu vanuit zakelijk, technisch, bestuurlijk, juridisch of sociologisch oogpunt is. De SIG is opgericht op 6 april 2006 in Rijen.

De komende jaren zal de miljardenomzet van telecombedrijven wereldwijd dankzij het internet op drift raken wat de evolutie van de beschikbare diensten en de opkomst van nieuwe spelers in de markt sterk zal bevorderen. Nieuwe diensten die weinig meer weghebben van de huidige zullen zich ontwikkelen. De SIG is erop gericht om innovatie van deze globale trends juist in Nederland te katalyseren door de juiste mensen uit verschillende sectoren rondom de open technologieen die dit veroorzaken bijeen te brengen.

Bestuur

  • Prof. Rob Meijer (hoogleraar Universiteit van Amsterdam, TNO) - voorzitter
  • Adrian Georgescu (directeur AG-Projects)

Er is een vacature voor een derde bestuurslid.

Lid worden van deze SIG

De SIG staat open voor alle ISOC-leden, geinteresseerde buitenstaanders zijn ook welkom, mits van voldoende niveau. Er zijn geen kosten aan deelname in de SIG verbonden. Beoogde leden zijn naast dienstenontwikkelaars ook hardwareleveranciers, (open source) programmeurs, business developers, beleidsmakers, standaardenarchitecten, ICT-juristen en andere stakeholders en geïnteresseerden.

Meer info: Michiel Leenaars

 

 

 

 

Naar overzicht Vereniging Internet Society Nederland