Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 

Expertgroep onderwijs

De volgende bijeenkomst van de expertgroep staat gepland op 22 februari aan de Hogeschool van Amsterdam, vanaf 15.00 uur. U bent van harte welkom.

Voor meer informatie en aanmelden:

Peter Slump
Telefoon: 06-18750984


Geacht ISOC-lid, beste belangstellende,

Binnen ISOC is een nieuwe onderwijsexpertgroep in oprichting. Iedereen die een binding heeft het onderwijs, in welke vorm dan ook, wordt van harte uitgenodigd om er aan deel te nemen. De eerste bijeenkomst staat gepland op 11 januari 2005 om 15.00 uur in Amsterdam, en zal gehouden worden bij de Onderwijs en Research afdeling(OrO) van de Hogeschool van Amsterdam.

Er zijn, buiten de Internet Society, soortgelijke initiatieven, maar die zijn vrijwel altijd geÔnitieerd door leveranciers of producenten van e-learning producten. Binnen de ISOC bestaat de mogelijkheid om onafhankelijk van producten en commerciŽle belangen over het onderwerp te discussiŽren, wat een duidelijke toegevoegde waarde geeft. Zo is het mogelijk om het onderwerp breder te maken. Op het moment wordt alles wat met Internet en onderwijs van doen heeft, ondergebracht onder het kopje e-learning. Er is echter veel meer dan dat. Internet beÔnvloedt het onderwijs op een manier dat het huidige onderwijs daarop moet worden aangepast. Uiteraard is e-learning daarin een belangrijke component, waarvan de mogelijkheden in het reguliere onderwijs overigens weinig tot niet benut worden. Het heeft ook invloed op de te maken werkstukken, taalonderwijs, geschiedenisonderwijs enz.

Het ligt in de bedoeling, om ons in de expertgroep bezig houden met het creŽren van een vakoverschrijdend kader voor alles wat met Internet en Onderwijs te maken heeft. Wat is belangrijk voor onderwijs, waar kun je het Internet gebruiken, waar moet specifiek een e-learning oplossing waar iets anders?

Praktisch gezien, is het de bedoeling om - gebruik makend van aanwezige expertise - elkaar te tippen over interessante ontwikkelingen, tot publicaties te komen en workshops en/of seminars te organiseren voor betrokkenen uit het onderwijs. Verder is de intentie om via de politieke contacten van het ISOC de politiek en ministeries te adviseren. De eerste bijeenkomst zal staan in het teken van kennismaking, discussie en het stellen van een eerste doel. Ook dienen we bepalen met welke frequentie we onze bijeenkomsten houden. U kunt, als u dat wilt, een presentatie houden over uw eigen expertisegebied. Wel dient u dit in verband met de tijdsplanning van te voren even aan te geven. Er zal een beamer aanwezig zijn.

De eerste bijeenkomst van de onderwijsexpertgroep staat gepland op 11 januari 2005 om 15.00 uur in Amsterdam. We kunnen gebruik maken van de faciliteiten van de Hogeschool van Amsterdam en komen bij elkaar in de zgn. "Tuinzaal" van de Onderwijs en Research afdeling (OrO) van de Hogeschool van Amsterdam. De zaal (A.6.18) bevindt zich op de 6e verdieping van gebouw de LEEUWENBURG (Weesperzijde 190 Amsterdam). De Leeuwenburg bevindt zich pal naast station Amstel en is daarom uitermate goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Mocht u met de auto komen, dient u dit van te voren op te geven en kunt u zich bij de slagboom melden en u kunt dan in de garage parkeren. Een routebeschrijving vindt u onder deze link: http://www.hva.nl/voorz/gebouwen.htm

Voor meer informatie:

Peter Slump
Telefoon: 06-18750984

Registreren

U kunt zich aanmelden via de ISOC registratiepagina