Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 

The Next Net

This information in English

Op 28 november organiseert ISOC.nl het congres The Next Net, met onder meer een keynote speech van 'vader van het internet' Vint Cerf.

De toekomst van internet, van de samenleving en van communicatie. Onze toekomst.

The Next Net is een congres waarin ISOC.nl kijkt naar op handen zijnde ontwikkelingen rondom internet. Hoe ziet de internetgemeenschap er over enkele jaren uit? Welke toepassingen kunnen we verwachten? Hoe maken we optimaal gebruik van het internet en hoe ondersteunt het internet de evolutie van menselijke kennis?

De vrijwel anonieme start van het Arpanet, de voorloper van het internet, stamt uit 1969, hetzelfde jaar waarin de eerste mens voet zette op de maan. Waar ruimtevaart zich al sterk in ons denken heeft verankerd en verwachtingen inmiddels sterk naar beneden zijn bijgesteld, is het internet pas nu aan een onstuitbare opgang bezig. De komst van de browser en de thuiscomputer begin jaren negentig, luidden het 'webtijdperk' in. We staan nu op de drempel van een nieuw tijdperk waarin het internet nieuwe terreinen verovert. Steeds kleinere apparaten, draadloze verbindingen en nieuwe toepassingen maken het mogelijk om met elkaar te communiceren en interacteren over verschillende platformen en geografische grenzen heen.

The Next Net

Ondanks dertig jaar geschiedenis en een bijzonder snelle integratie in het dagelijks leven, staat internet nog steeds slechts in de kinderschoenen. Tijdens dit congres blikken we vooruit en nemen we een voorschot op de ontwikkeling van internet en samenleving in de 21ste eeuw. De grootschalige toepassing van technologie leidt tot zichtbare veranderingen in maatschappelijke structuren en sociale processen. Ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van mobiel internet kunnen van grote invloed zijn op de manier waarop wij communiceren, informatie vergaren, kennis delen en zakendoen. Hoe ziet de netwerksamenleving van de toekomst eruit? Is de wereld wel groot genoeg voor het internet, of zullen ruimtevaart en internet zich met elkaar verenigen? En hoe ziet zo'n interplanetair internet er dan uit? Welke technische innovaties kunnen we verwachten op het gebied van mobiel internet?

Sprekers

 • Dr. Vinton Gray Cerf (USA):
  Begin jaren '70 legde Vinton Cerf samen met zijn collega Robert Kahn met het door hen ontwikkelde TCP/IP protocol de basis voor het internet. Ruim dertig jaar later maken honderden miljoenen mensen gebruik van internet en het TCP/IP protocol. Vint Cerf heeft hiermee wereldwijd de naam 'vader van het Internet' verworven.Dr. Cerf was ook een van de oprichters van de wereldwijde Internet Society.
 • Rob Kitchin (Ierland):
  Senior lecturer in Human Geography - National University of Ireland Maynooth
  Mede-auteur van Mapping Cyberspace
 • Frode Greisen (Denemarken):
  Vice-president en chief internet officer van Ebone, de eerste Europese internetbackbone

Programma

12.00 - 12.45Registratie en ontvangstdrankje
12.45 - 13.00Opening
13.00 - 14.00Dr. Vint Cerf over The 3 billion node Internet
14.00 - 15.00Rob Kitchin (Senior lecturer in Human Geography)
Pauze
15.30 - 16.30Frode Greisen (Vice President en Chief Internet Officer van Ebone)
16.30 - 17.00Uitreiking van de ISOC.nl awards
17.00 - 19.00Borrel in de Lounge van het auditorium

Late breaking news: Om 11.45 presentatie onderzoek naar impact gebeurtenissen 11/9 op internet door Jaap Akkerhuis.

Tijdstip en Locatie

Datum: 28 november
Aanvang: 12:00 - 19:00
Plaats: Auditorium van RAI, Amsterdam

De vereniging voor internetprofessionals ISOC.nl bestaat volgend jaar vijf jaar. Vanwege dit jubileum willen wij iedereen de gelegenheid bieden om dit congres gratis te bezoeken. Indien u toch een materiŽle bijdrage wilt geven, kunt u een vrijwillige bijdrage storten op rekening 450093999 ten name van Stichting Sterrekind. Sterrekind is een actie om met hulp van ICT ernstig zieke kinderen een plaats terug in de maatschappij te geven.

Sponsorvoorstellen

ISOC.nl heeft een aantal sponsorvoorstellen opgesteld. Als u geÔnteresseerd bent in sponsoring, neem dan contact met ons op via Karen Weber, karen@staff.isoc.nl

 

 

 

Terug naar agenda ISOC Nederland