Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 

Seminar: Bewaak uw online reputatie

De DKIM-standaard als basis voor phishingpreventie

28 maart 2013, Den Haag

email

Email is nog steeds een van de belangrijkste en meest populaire internettoepassingen. Betrouwbaar e-mailcontact is van essentieel belang voor uw reputatie als betrouwbare afzender. Maar hoe zorgt u daar nu voor? Het gebruik van de open standaard DKIM biedt een oplossing. Kom op 28 maart naar het seminar "Bewaak uw online reputatie; de DKIM-standaard als basis voor phishing-preventie", georganiseerd door Forum Standaardisatie, ECP en Internet Society Nederland.

Overheden en bedrijven hebben in toenemende mate last van diverse vormen van phishing en spam. Internetcriminelen kunnen in naam van uw organisatie een misleidende e-mail sturen en in de computersystemen van uw relaties binnendringen of 'vissen' naar persoonsgegevens. De reputatie van uw organisatie kan daardoor op het spel komen te staan.

In eerste instantie overkwam dit met name banken. Ondertussen zijn ook andere bedrijven en overheden steeds vaker slachtoffer. Uit analyse van het NCSC blijkt dat Nederland relatief een hoog percentage phishing e-mails kent (in februari 2012 een op de 153 in Nederland tegen een op de 358 wereldwijd).

De open standaard DKIM kan bijdragen aan betrouwbaar emailcontact. College Standaardisatie heeft de standaard daarom opgenomen op de 'pas toe of leg uit'-lijst. De standaard wordt al succesvol ingezet door emailproviders als Yahoo en Google, door overheden (waaronder de Nederlandse overheid) en een groeiend aantal grote en kleine ondernemingen. De inzet van DKIM zorgde bijvoorbeeld voor een daling van 71% van het aantal valse e-mails dat gebruik maakt van het domein ING.nl.

Organisatoren

Forum Standaardisatie

ISOC

ECP

Ook sponsoren?

Wat is DKIM nu precies? Wat kan het voor uw organisatie betekenen? Wat is de verhouding met gerelateerde standaarden zoals DMARC en SPF? Welke partijen hebben DKIM al ingevoerd en wat zijn hun ervaringen? U hoort het tijdens het seminar "Bewaak uw online reputatie; de DKIM-standaard als basis voor phishing-preventie", georganiseerd door Forum Standaardisatie, ECP en ISOC. De in Amerika woonachtige Canadees Murray Kucherawy, een van de grondleggers van DKIM en voorzitter van het Trusted Domain Project, komt vertellen over het ontstaan en de internationale context van de standaard. Onder andere ING, XS4ALL, Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING), Nederhost en de makers van Phishingscorecard.com zullen hun ervaringen met u delen.

Tijdens de bijeenkomst wordt met name de bedrijfsmatige kant van deze open standaard belicht. Dagvoorzitter is Nico Westpalm van Hoorn, voorzitter van het Forum Standaardisatie.

Sprekers en panelists

  • Jan-Pieter Cornet (XS4ALL)
  • Martijn Groeneweg (Phishingscorecard)
  • Sebastiaan Hoogeveen (Nederhost)
  • John van Huijgevoort (NCSC)
  • Murray Kucherawy (trusteddomain.org, OpenDKIM, OpenDMARC)
  • Esther Makaay (SIDN)
  • Bill Middelbosch (ING)
  • Anita van Nieuwenborg (KING)
  • Wilbert Vrouwenvelder (LOGIUS)

Lokatie

De bijeenkomst vindt plaats bij Internet Society Nederland in de aula van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Inschrijven


Meer technisch geinteresseerd?

In de ochtend verzorgd Murray Kucherawy een technische masterclass over email security met daarin een prominente rol voor DKIM en DMARC.

Lees verder...