Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 

Lidmaatschap ISOC

Waarom lid worden

Internet Society: een netwerk van netwerkers

Internet Society Nederland is het nationale chapter van de multinationaal opererende Internet Society. De internationale Internet Society bestaat al sinds 1992 en is opgericht door de vader van internet, Vinton G. Cerf. ISOC.nl is een vereniging met individuele leden. Internet Society Nederland bestaat sinds november 1997 en is sindsdien sterk gegroeid. Het merendeel van de verenigingsleden is afkomstig uit de bedrijven en instanties die als 'participant' actief deelnemen in de activiteiten van ISOC.nl.

Onder het centrale motto 'internet voor iederen' zet Internet Society Nederland zich in voor alle deelnemers aan de 'internetmaatschappij' in Nederland: bedrijven, instellingen en individuen. Samen vormen zij de eigenlijke 'Internet Society Nederland', waarop de vereniging zich richt met haar activiteiten. Idealiter zouden ze ook allemaal als individueel lid of als participant moeten deelnemen in de vereniging Internet Society Nederland.

Internet Society: iedereen op internet

Bij de kernambitie van Internet Society - 'internet voor iedereen' - horen drie hoofddoelstellingen, te weten:

 • de groei van het internetgebruik bevorderen
 • de sociale en maatschappelijke functie van internet stimuleren
 • zinvol gebruik van internet bewerkstelligen.

Alle activiteiten van Internet Society Nederland staan in het teken van een of meer van deze doelstellingen. De inhoudelijke inbreng van de leden is georganiseerd rondom expert- en werkgroepen, commissies, de Raad van Advies en een Raad van Participanten.

Internet Society: participeren op niveau

Organisaties die ook deel uit willen maken van de Nederlandse Internet Society kunnen dat doen op twee manieren:

Als participant: interessant voor organisaties die:

 • het belangrijk vinden dat Internet Society daadwerkelijk in staat is inhoud te geven aan de missie internet voor iedereen beschikbaar te krijgen en te houden
 • daarom ook behoefte hebben aan rechtstreekse invloed op het beleid van de vereniging Internet Society via de diverse Raden
 • de duidelijke associatie van het bedrijf met Internet Society positief vinden uitstralen op hun corporate imago
 • de mogelijkheid willen hebben als business partner betrokken te zijn bij projecten, evenementen, onderzoeken of diensten die Internet Society initieert

Als individueel lid: interessant voor internetprofessionals

Individuele leden kunnen zich aanmelden voor expertgroepen en profiteren van de Email Forward Service. Leden kunnen - meestal zonder kosten of met veel korting - deelnemen aan de exclusieve activiteiten en bijeenkomsten. Leden hebben voorts stemrecht voor zowel het Nederlandse bestuur als het internationale hoofdbestuur van Internet Society. Vanzelfsprekend wordt de dienstenportfolio voor de leden steeds verder uitgebreid. Het individuele lidmaatschap kost slechts 75 euro op jaarbasis.

 • Internet Society: een must voor professionals
 • Voor haar achterban betekent ISOC.nl: kennis, contacten en invloed.
 • Internet Society: uw informatiebron op internetgebied
 • Via de website van ISOC blijven de leden op de hoogte van op relevante informatie en publicaties.
 • Met grote regelmaat organiseert Internet Society congressen en bijeenkomsten die voor leden gratis of tegen gereduceerd tarief toegankelijk zijn
 • Eigen publicaties van Internet Society (congresboeken etcetera) zijn voor leden met korting of gratis beschikbaar.

Contacten

Internet Society: een netwerk van netwerkers

De bijeenkomsten en debatten over relevante internetissues zijn een ideale gelegenheid om die vakbroeders te ontmoeten die niet direct tot uw bestaande kring van klanten of leveranciers behoren.

Als extra service biedt Internet Society email-portabiliteit aan al haar leden via haar Email Forward Service. Deze dienst gebruikt u indien u behoefte heeft aan een emailadres dat onafhankelijk is van een provider of werkgever.

Invloed

Internet Society: uw entree in de wereld van beslissers

Internet Society Nederland onderhoudt nauwe banden met overheid en politiek. Een belangrijke taak van Internet Society is om gevraagd en ongevraagd advies te geven aan politiek en bestuurlijk veld. Leden van de expertgroepen zijn verantwoordelijk voor de voorbereiding van de beleidsstandpunten.

De exclusieve Raad van Advies is het klankbord waarin strategisch wordt nagedacht over de toekomst van de Internet Society Nederland. De Raad van Participanten benoemt de Raad van Advies.

Internet Society Nederland is dus vooral een community van internetprofessionals die net als oprichter Vint Cerf geloven in het statement:

'connectivity is its own reward

Sluit u nu ook aan bij Internet Society .